De retsløse

13.505,00 kr. 24.55% af 55.000,00 kr.

60

crowdfunders

35

dage tilbage

Om projektet

Støt bogen om danskere, der oplever mangel på retssikkerhed i offentlige afgørelser. Hundredtusinder af danskere oplever, at det offentlige træffer forkerte afgørelser i deres sager. Det er ofte syge, udsatte og fattige danskere. Det er på handicapområdet, på børneområdet, på sundheds-, social- og beskæftigelsesområdet.

Ankestyrelsen modtager 50.000 klager om året fra borgere, der føler sig udsat for forkerte eller ulovlige afgørelser i det offentlige system. Tusinde af sager omgøres, så for eksempel kommunerne må rette ind, andre tusinde af klager afvises, mens mange tusinde danskere slet ikke har kræfterne til at klage over deres sag. Alt dette medfører, at danskerne oplever mangel på retssikkerhed på de store velfærdsområder. De oplever retsløshed fra det system, der burde hjælpe dem.

Denne crowdfunding samler ind til en bog med beretninger fra danskere, der har oplevet denne retsløshed og hvordan de forkerte og ulovlige afgørelser og kampen for retssikkerhed har påvirket deres liv. Beretningerne vil blive læst op af kendte danskere i en 24 timers maratonstreaming fra Christiansborg.

Meningen er, at sætte fokus på den omfattende retsløshed, så de magthavende politikere foretager initiativer til at skabe mere retssikkerhed for danskerne på de nævnte områder…og flere til.

BAGGRUND

Denne indsamling er iværksat af Alternativet og støttes af Enhedslisten, Næstehjælperne, Jobcentrets ofre, Dansk Handicap Forbund og LOBPA og skal finansiere en bog med titlen: De retsløse.

Bogen skal portrættere danskere, der oplever retsløshed rundt omkring i Danmark.

Det kan være danskere med handicap, der er blevet frataget deres hjælpemidler og som ikke kan få dem tilbage, selvom lovgivningen berettiger dem til det.

Det kan være syge danskere, der er blevet tvunget i jobtræningsforløb, som har forværret deres tilstand, på trods af de med lægeerklæringer har kunnet vise, at de var alvorligt syge.

Det kan være familier, der har fået tvangsfjernet et barn på ulovligt grundlag.

I løbet af de seneste ti år, har Ankestyrelsen modtaget 500.000 klager. Ankestyrelsen har omgjort tusinder af sager, men ikke en eneste gang har den sanktioneret for eksempel en kommune, uanset, hvor mange gange og hvor groft reglerne er blevet brudt.

Det betyder, at de offentlige instanser kvit og frit kan bryde reglerne igen og igen uden at det har anden konsekvens, at deres beslutning omgøres. De kan bryde reglerne igen dagen efter.

Bogen skal vise ”De retsløses Danmark”, og planlægges udgivet i efteråret 2024 ved en stor reception, hvor både de portrætterede, pårørende, sociale aktivister, medier og politikere inviteres. I forlængelse heraf præsenteres de retsløses historier i en 24 timers live-streamet maraton oplæsning fra Christiansborg, hvor kendte danskere, sociale aktivister og politikere læser de retsløses historier op.

Livestreamingen er en opfølgning på ”24 timer for De reformramte”, fra 2018, hvor kendte danskere læste historier op fra syge og udsatte danskere, der sad fast i beskæftigelsessystemet.


Crowdfunding

Crowdfundingen skal finansiere udgivelse af bogen om ”De retsløse”. Vi skal bruge 55.000 kr., og vil benytte den digitale platform Boomerang.dk. Løber i første omgang over 6 uger.

 Vi vil tilbyde alle, der bidrager med minimum kr. 50,00, en e-bogs version af bogen – alternativt en fysisk bog, hvis man selv vil hente den et af 5 steder i Danmark. Det samme vil gælde større foreninger og SoMe-grupper og organisationer, der bakker op om projektet. De vil også blive nævnt som bidragsydere i bogen.


Alt eller intet

Dette projekt er et såkaldt "alt eller intet"-projekt. Det betyder, at hvis projektet ikke når dets mål, så tilbagebetales pengene til alle støttere.

Læs mere om Alt eller intet

Partnerskaber