Lev stærkt - dø naturligt

500,00 kr. 4.98% af 10.050,00 kr.

1

crowdfunders
udløbet
engelbrechtsen @engelbrechtsen

medlem siden 9. oktober, 2014

Om projektet

I 2002 tog min søn Jakob sit eget liv i en depression, godt hjulpet på vej af en hjemmeside, der viser, hvordan man hænger sig fra et dørhåndtag. Jeg besluttede mig for at skrive bogen "Lev stærkt-dø naturligt - om unge og selvmord" - og den udkom i 2004 på Ekstra Bladets forlag (Nu Politikens Forlag). Den solgte godt og bliver stadig brugt i skolerne som klassesæt. Men en dag fik jeg en lakonisk meddelelse fra forlaget om, at de nu havde makuleret restoplaget, uden at spørge mig først- stik imod normal kutyme, hvilket de da også erkender. Det var meget ærgerligt, da jeg havde tænkt mig at give restoplaget til "Livslinien", så de kunne sende bogen til selvmordstruede unge.

Jeg har nu indhentet et tilbud fra "Deslers Bogtryk" med henblik på et genoptryk af bogen med foreningen som udgiver. Tilbuddet fra Desler er på 10.050 kr.  Ved udgivelsen skrev Politiken:

"Jakobs familie får aldrig Jakob tilbage, men hans far har viet en del af sit liv til at forebygge selvmordsadfærd blandt unge. I bogen 'Lev stærkt - dø naturligt' fortæller han Jakobs historie og sender ham en række adresseløse breve med sine tanker og følelser.

Bogen rummer desuden interview med sønnens venner og med 19-årige Joan, som - i modsætning til Jakob - overlevede sit selvmordsforsøg og i dag priser sig lykkelig over at være i live. Og så er der udtog af samtaler med gode fagfolk og eksperter, bl.a. souschefen for telefonrådgivningen Livslinien og selvmordsforskeren Unni Bille Brahe.

Bogen henvender sig i første omgang til de unge selv, og med sine tabeller og faktabokse vil den være et oplagt udgangspunkt for eftertanke og debat i klasseværelset: Hvor dyrebar er tilværelsen i grunden, og hvordan finder man vej ud af social isolation, kærestesorg, tungsind, ensomhed, identitetskriser, fremtidsangst og stress?

Kim Engelbrechtsens bog rejser (naturligvis) flere spørgsmål, end den besvarer - men den tager til gengæld hul på et tema, som er centralt at få diskuteret med de unge.

Der findes næppe den teenager, som ikke har huset forbigående selvmordstanker, men vejen fra tanke til handling er lykkeligvis lang for de fleste. Og den bør aldrig være ensrettet.

http://politiken.dk/kultur/boger/faglitteratur_boger/ECE85799/blinde-veje/
Partnerskaber