Buens Bogcafé - Danmarks første LGBT+ boghandel i Aalborg

44.125,00 kr. 176.50% af 25.000,00 kr.

184

crowdfunders
udløbet
EmmaPetersen @emmapetersen

medlem siden 7. juli, 2021

Om projektet

Kunne du tænke dig at hjælpe med at gøre Danmarks første fysiske LGBT+ boghandel til en realitet? I 9000 Aalborg? Vi har nemlig brug for din hjælp.

(Regn)Buens Bogcafé er Danmarks eneste boghandel specialiseret i at forhandle LGBT+ litteratur, lige nu online på vores webshop www.buensbogcafe.dk.

 

Hvem er vi?

Bag Buen står to queer-kvinder: Emma og Kristine. Vi er 28 og 27 år gamle, og har været bedste venner siden 2005. Emma er uddannet ingeniør med stærk grafisk sans, mens Kristine er bibliotekar og ægte bogentusiast. Vi vil være en hyggelig, unik, nordjysk oase, hvor vi kan samles om litteraturen og anvende den til at finde tryghed, forståelse og anerkendelse for dem, vi er - eller blot nyde stemningen med mad og drikke.

Region Nordjylland har på nuværende tidspunkt intet fysisk forankret tilbud til LGBT+, og det vil vi gerne forandre med en kombineret boghandel og kaffebar i 9000 Aalborg.

Vores håb er, at alle der vil, kan mødes over bøgerne, til foredrag, til workshops, til kreadage, bingo eller bare en god kop kaffe.

 

Hvad mener vi med “LGBT+ litteratur”? 

I Buens Bogcafé forstår vi LGBT+ litteratur som alt, der indeholder regnbuekarakterer, hvor de spiller en væsentlig rolle i historien (homoseksuelle, biseksuelle, trans*, queer, interkøn, aseksuelle, non-binære, polyamourøse osv.). Det inkluderer både børnebøger, tegneserier, romaner, faglitteratur, biografier, kunstbøger, manga og alt det indimellem. 

Denne definition indeholder også forfattere som f.eks Herman Bang og Oscar Wilde, der har haft en ekstrem stor betydning, men som ikke har inkluderet LGBT+ karakterer i deres litterære værker.

 

Vores mission(er)

  • At normalisere alle seksualits- og kønsidentiteter én bog ad gangen. 

  • At hjælpe forældre til bedre at forstå deres børn gennem litteraturen

  • At koble LGBT+ personer med litteratur hvor de selv er repræsenterede

  • At give nordjyske LGBT+ unge og voksne rolige rammer til at møde andre LGBT+ personer. 

  • At hjælpe forlag, forfattere m.m til at få et sted, hvor de kan formidle litteratur. 


 

Jeres hjælp

Det er desværre ikke gratis at etablere en Bogcáfe, og her håber vi, at du har lyst til at give os en håndsrækning. Hver en krone vi modtager, går naturligvis ubeskåret til etableringen af bogcaféen

Vi søger støtte til etablering af Buens Bogcafé, som omfatter alt lige fra service og kaffemaskine til reolbyggeri og depositum af lokaleleje i 9000 Aalborg. Det beløb vi har sat som målsætning dækker langt fra alle omkostninger, men det er en rigtig god start og en kæmpe hjælp til at få os godt afsted.

 

Støt os og skriv dig ind som en del af vores historie

Alle som støtter denne kampagne, uanset beløb, vil få deres navn (eller logo) på vores fysiske grundlægger-regnbue der vil blive ophængt i butikken. Derudover tilbyder vi (udover vores dybeste taknemmelighed og kærlighed) hyggeanretning, kaffe-gavekort og en smuk crowdfunding plakat designet af en lokal nordjysk kunstner printet multioffset på matpapir. 

Kaffegavekortet kan afhentes i butikken efter åbning og plakaten kan enten sendes eller afhentes i butikken.  

Men hvornår åbner I så?

Vi åbner i efteråret 2021 i 9000 Aalborg uanset hvad.

 

Følg med

Du kan følge vores rejse, få gode anbefalinger og generelt komme i kontakt med os her:

Hjemmeside: www.buensbogcafe.dk

Instagram: www.instagram.com/buensbogcafe

Facebook: www.facebook.com/buensbogcafe

TikTok: www.tiktok.com/@buensbogcafe?

E-mail: kontakt@buensbogcafe.dk

 

Tusind tak for din støtte, vi glæder os usigeligt meget til at se jer i efteråret! 
Partnerskaber