Sagaen om Læsø

0,00 kr. 0.00% af 24.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
SYSSEL Podcast @syssel

medlem siden 2. maj, 2015

Om projektet

SYSSEL indsamler, skriver og optager


Fortællinger om det senmoderne samfunds mangeartede problemstillinger, som hvad der udgør en kulturel identitet. Det vil sige, hvordan vi som moderne individer er bundet sammen til sociale grupper og samfund igennem fælles overbevisninger, idéer, holdninger og viden. I vores programmer finder du personlige historier, elektroniske lyde og myter. Dét, fordi vi elsker at fortælle historier - og at pille lidt ved den gængse opfattelse af historiens gang. Dét, vi kalder kollektiv bevidsthed. For at kunne skabe en bæredygtig fremtid, er det nemlig nødvendigt, at vi kender vores historie. Det kan vi, fordi vi ikke er et nyhedsmedie, men et interessentselskab for kunstnerisk skaben med to ansatte, støttet af fonde og kulturmidler.

Vi tror på, at vi ved at gentænke museumsrammerne


Kan møde folk, der hvor de er. Podcasts kan fungere som et værktøj, der kan skabe dialog på tværs af generationer, fordi den er tilgængelig for alle. Igennem dialog og interaktion med lokalmiljøet flyttes historien ud i det offentlig rum. Det ønsker vi at udforske for at muliggøre en forandring igennem lokale partnerskaber. Men for at kunne flytte historien derud, har vi brug for at investere i en ladcykel, så vi kan transportere vores gear; f.eks. fra Skagen til Frederikshavn; og fra Byrum til Strandby.

Derfor udgiver vi Sagaen om Læsø som særtryk, som du kan støtte os ved at købe! Særtrykket er en stedsspecifik audioguide til øens helt særlige kulturarv - i en praktisk stofpose - din smartphone kan lægges i, mens kortet over Læsø foldes ud. Med dine høretelefoner som medie, kan du på den måde fordybe dig i dine omgivelser. Audioguiden inviterer dig ind i et univers af personlige fortællinger, elektronisk musik, breve og dagbogsnotater. Samtidig præsenteres Læsøs historie i et nutidigt perspektiv. Der er helte, og der er svære problemstillinger, der må løses. Som f.eks. hvordan man genopfinder det gamle, ædle erhverv, det er at tænge tag med tang.

Du guides igennem seks forskellige lokationer


Fra Saltsyderiet til Tangruten. Med kortet i hånden kan du udforske øen på mange forskellige måder. Og samtidig kan vi sætte fokus på verdensarven, fra saltsydning til tangtængning, fra bæredygtig livsstil til at skabe en dialog om Læsøs store og små historier. Med fokus på den bevaringsværdige verdensarv, diskuterer audioguiden blandt andet spøgelseshistoriers sandhedsværdi og kønsroller på Læsø før og nu og deres betydning for øen med en masse lokale aktører som historiefortællere dramatiseret af tre dygtige skuespillere og elektronisk lyddesign.

Det er blandt andet vores ønske at tage audioguiden med rundt på regionens plejehjem, heriblandt Læsøs. Dette sidste for at give noget tilbage til læsøboerne.

Når vi ikke i mål


Får du dine penge retur. Det er ikke bæredygtigt at trykke 160 audioguides, hvis ikke der er et marked for det. Audioguiden udgives digitalt, og vi vil forsøge at fundraise pengene.
Derfor vil det være en stor hjælp, hvis du vil dele vores crowdfunding med dem, du tænker kunne have glæde af en audioguide til Læsø - eller måske endda at tage med os på en guidet tur Læsø rundt?

Alt godt,
Nikolaj og Sofie
Partnerskaber