Realkredit og crowdfunding

Igennem det sidste års tid, eller mere, har realkreditinstitutterne været i ilden.

Svigtende tillid, højere bidragssatser, tvivlsom markedsførings strategi og (mener nogen) ufine argumenter som argument for de meget højere bidragssatser - er nogle af de ting realkredit institutterne er vågnet op til igennem lang tid.

I starten af året tog fortørnede realkredit kunder initiativ til Fair Bidragssats, som startede som en facebook gruppe -der hurtigt rundede 30.000 medlemmer. Stor var ønsket om at 'banke' realkredit institutterne på plads, og det gav meget spalteplads i medierne. Senere blev en egentlig forening etableret med godt og vel 6000 medlemmer, som jeg er orienteret. Som i mange protestforeninger opstod der hurtigt tvivl om retningen for foreningen, og det endte med at mange af de stiftende medlemmer forlod foreningen. Realkredit institutterne må have kigget på med et lettelsens suk da det skete. Nogle af de tilbageblivende bestyrelsesmedlemmer tog udfordringen op, og fortsatte arbejdet frem mod en fair bidragssats. Det gør de stadigvæk.

Senest har det været fremme, at Fair Bidragssats vil forsøge at etablerer deres eget realkredit institut - hvilket selvsagt er en enorm opgave. Efter min mening lettere ambitiøst, men alene af den grund værd at støtte op om.

Noget andet, og mere realiserbar efter min mening, er at foreningen vil forsøge at crowdfunde deres første hus. Et hus i Thisted, ejet af Mette. Det er ikke nogen hememlighed, at booomerang har været med inde over det arbejde. Der er afholdt et møde, og mange telefonsamtaler. Jeg har bistået med erfaringer og vejledning udi 'hvad der er regulatorisk muligt' og 'hvad crowden finder interessant'. Ligeledes undersøger vi muligheden for, at blive leverandør af den platform - som Fair Bidragssats vil bruge til at crowdfunde huskøb og låneomlægninger på.

Status er at Fair Bidragssats forsøger sig med en lidt anden model i første omgang, huset i Thisted, end det som jeg mener er vejen frem. Det er stadigvæk crowdfunding de forsøger sig med, og det støtter jeg 100 % - men er altså ikke med indeover det projekt i første omgang. Vi arbejder stadigvæk på, at finde en model der tilgode ser alle interessenter i at have en crowdfunding platform til formålet. Modellen skal være god for låntager, långiver, foreningen og platformen - og hele vejen rundt hvile på et lovformligt grundlag.

Jeg ville elske at være med til at lave og drive en crowdfunding platform til finansiering af privates boligkøb og låneomlægning, og det kommer jeg også til. Så stay tuned for mere information, når der er nyt. Sign up på vores nyhedsbrev eller vores facebook
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 16. august, 2016
Partnerskaber