Lokale fødevarer får et nyt hjem

Med lukningen af IRMA skal de lokale fødevarer producenter finde et nyt hjem, og det bliver nok ikke COOP365 eller en anden discountbutik. Samtidig er markedet åbnet både hvad angår afsætningskanaler, rådgivning og finansiering via crowdfunding.

Derfor er det med stor glæde, og forventning, at vi idag kan offentliggøre et samarbejde imellem 4 vigtige aktører i det lokale fødevarer space, som kommer til festen med 4 forskellige vinkler - men alle med ønsket om at gøre en reel forskel for alle de små lokale fødevarer producenter.

Vi ønsker at styrke de lokale fødevarer iværksættere. Giver dem en platform for afsætning, således, at de produkter forbrugerne rent faktisk er med til at finansierer også ender på hylderne i det lokale supermarked, eller købmandsbutik.

Vejen dertil går over vejledning, rådgivning, finansiering og en hyldeplads.

Det kan kun lade sig gøre forbi vi - de 4 partnere - har sat os sammen, og kigger på hvad de lokale fødevarer producenter mangler.

Med slet skjult stolthed lad mig præsenterer de 3 partnere, og den ene endnu anonyme partner:

- Nationalt Center for Lokale Fødevarer, Direktør Jesper Zeihlund

- Erhvervshus Sjælland - Direktør Mads Vaczy Kragh

- Crowdfunding platformen booomerang.dk - 80.000+ brugere - Direktør Michael Eis

- Landsdækkende fødevarer butikker, med fleksible logistik løsning til fordel for de små fødevarer producenter (forhandlingerne pågår, så vi kan endnu ikke løfte sløret for hvem det er)

I dette samarbejde vil du som lokal fødevarer virksomhed få rådgivning omkring din fødevarer produktion (NCLF), forretnings mæssigt rådgivning (strategisk) (EHSJ), afsætningskanal gennem den endnu ‘hemmelige’ supermarkedskæde - og finansieringsmulighed på crowdfunding platformen booomerang.dk.

Alle 4 er afgørende faktorer i deres respektive brancher, og det er første gang du tilbydes et setup, som kan rådgive dig hele vejen rundt om din virksomhed - og dine produkters vej fra ‘jord til bord’ via hyldeplads.

Vi er alle 4 i de indledende øvelser, men er fast besluttet på at bringe dette initiativ i mål - har du interesse i, som fødevarer producent, at komme med i processen, så skriv til den af os 3 du har en indgangsvinkel til. Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 25. marts, 2023
Partnerskaber