Inspiration til crowd-fundraisere: Lad dine støtter komme med forslag til incitamenter!

Sådan!, tænkte jeg efter at have læst Sømændenes projektbeskrivelse til ende. For Sømændene, som spiller sømandsviser, har nemlig været noget så opfindsomme, og jeg synes jeg vil dele deres lille finurlighed med jer alle her på bloggen. For overvejer du selv at gå i gang med crowdfunding, tjener Sømændene som et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan tilbyde sine støttere rigtig gode og absolut attraktive incitamenter - så man næsten ikke kan lade være med at støtte.

Hvad er det, Sømændene gør?


Jo, læs med her:

[caption id="attachment_3928" align="aligncenter" width="498"]Soemaendende - crowdfunding og kreativ fundraising Kom med forslag til incitamenter![/caption]

 

Sådan afslutter sømændende deres projektbeskrivelse, og jeg kunne ikke lade være med at tænke "wow" - sikke fin måde at være lydhør og åben på i det gode projekts navn! Crowdfunding handler netop om at have respekt for sine potientielle støttere og tilbyde dem attraktive incitamenter, så man føler, man får unikke oplevelser eller "ting" igen, når man støtter.

Og netop incitamenterne er Sømændene rigtig gode til. Læs bare her:

[caption id="attachment_3926" align="aligncenter" width="291"]Soemaendende - crowdfunding og kreativ fundraising - incitamenter Kom ombord og vær med til at sætte kurs for kun 50 kr![/caption]

 

Det er da et fint tilbud til alle fans, som der er rigtig mange af (hele 30.000+ af dem liker dem på Facebook). Dette første incitament er altså serious crowdfunding-business.

Deres gode indsats er også allerede afspejlet i antal indsamlede kroner: i skrivende stund er sømændenes projekt allerede løbet af med rekorden "hidtil største beløb funded på booomerang" – over 18.000 kr. er indsamlet på ganske få dage!

Soemaendende - crowdfunding og kreativ fundraising - indsamlingsrekord
Allerede rekord på booomerang!


 

Godt gået, sømænd!

Det kan du lære af sømændende!


Når du kaster dig ud i crowdfunding, handler det netop om at være åben, lydhør og dialogsøgende over for dine potientielle støttere - for det er dem, der gør det muligt for dig at komme i mål med dit projekt. Ved at lade alle komme med forslag til incitamenter, er Sømændene netop dét: åbne og dialogsøgende (hvis jeg skulle foreslå dem noget, var det da at afholde et brag af en VIP-koncert for ALLE, der har støtte projektet! Måske noget, sømænd?).

Så et godt råd her fra booomerang: lad deres eksempel tjene som inspiration, hvis du overvejer at kaste dig ud i crowdfunding. Overvej at gøre som Sømændende - spørg dine fans og potientielle støttere, om der er nogle incitamenter, som du ikke lige har tænkt på!

Igen: Godt gået sømænd! Skiiiib-ohøj!
Tina Thor Jørgensen (@tinathorjoergensen) Skrevet af Tina Thor Jørgensen (@tinathorjoergensen), 25. juni, 2012
Partnerskaber