Godt Crowdfunding Nytår !

Først og fremmest: Godt Nytår !

2017 blev på niveau med 2016 for booomerang, og for branchen i Danmark som sådan. Det viser den årlige rapport som Dansk Crowdfunding Forening igen i år har lavet med Vækstfonden. Tendensen er en stabilisering, når der 'renses' for et enkelt stående meget stort reward baseret projekt fra 2016.

Udviklingen er helt på linie med udviklingen i andre lande, herunder også USA.

Mit bud er at vi står foran en konsolidering af markedet, før det næste store skidt tages - fremad.

Konsolideringen kommer til at ske ved at der bliver færre platforme - sammelægningen, opkøb eller skabelsen af hybrid platforme, hvor flere typer af crowdfunding drives fra den samme platform.

Her på booomerang.dk kommer vi til at følge en strategi, der gør os til Danmarks eneste hybrid platform med 3 typer af crowdfunding. Donations crowdfunding - vi overtog i slutningen af 2016 platformen charii.dk. Reward baseret crowdfunding her på booomerang.dk. Låne crowdfunding her på booomerang.dk - vi arbejder p.t. på at få afsendt ansøgning til Finanstilsynet.

Påtrods af en stabilisering så ser jeg mange gode tendenser på booomerang.dk - lad mig vise dig den der gør jeg (selvfølgelig) - stadigvæk tror på det ! Antallet af nye crowdfunders, der opretter en konto hos os og støtter et eller flere projekter.

crowdfunding - booomerang.dk

Grafen går kun 2 år tilbage (opgjort pr. mdr.),  selvom jeg har 7 år at vise. Det vigtigeste er trendlinien. Alle platformen, alle start-up virksomheder, kæmper med at on-boarde nye kunder. Altså få nye kunder ind i butikken. Det er oftes dyrt, svært og meget op af bakke. Dette er vores netto tilgang af nye kunder - på et 0 kroner budget.

Læg dertil at de projekter der kommer ind oftes er bedre forberedt end tidligere, og som oftes også eksekveres bedre end tidligere. I 2018 tror jeg vi kommer til at se en øget aktivitet på den danske crowdfunding markedet - i alle 4 typer af crowdfunding.

 

Kapitaltilførsel


Som et led i den udviklingen booomerang kigger ind i, og er en væsentlig del af, er jeg igang med et sikre en kapitaltilførsel til booomerang.

Igennem de sidste 7 år jeg selv finansieret udviklingen og driften af booomerang. Det er gået meget godt.

På langt de fleste parametre hvormed man måler en virksomheds investerings-parathed, slår booomerang ud som investerings parat. Vi drifter, vi on-boarder, vi er markedsledende og der er stadigvæk et stort markeds potentiale.

Som beskrevet tidligere i dette blogindlæg vil booomerang i 2018 kommer til at dække 3 ud af 4 typer crowdfunding, og blive Danmarks første hybrid platform.

Opgaverne er derfor mange. Vigtigst er at vi skal have lavet en ny platform, hvor alle 3 typer af crowdfunding kan administreres. Der skal nye medarbejdere til, da opgaverne bliver flere og flere. Mere markedsføring på SoMe. Jeg kunne blive ved.

En kapitaltilførsel er nødvendig, og jeg kan kun prise mig lykkelig for at jeg først nu skal igang med dette.

booomerang står ikke i den situation mange andre crowdfunding platforme står i, nemlig at have fået kapital tilført meget tidligt, fyret det hele af - og ikke være kommet i nærheden af at have en forretning der kører rundt, on-boarder kunder og er markedsledende.

Jeg har allerede afholdt de første møder, og et enkelt pitch. Det er interessant at stå på den anden side af bordet for en gangs skyld. Der er allerede 7 potentielle investorer der har meldt sig - efter det første pitch arrangement i Horsens, arrangeret af Venture City Horsens.

Der er udarbejdet investor pitch materiale, og skulle da have interesse heri - så send mig en mail på michael at eis.dk.

 

Jeg vil gerne slutte med at sige Tak for din støtte i 2017, uanset om du er crowdfunder, projektindehaver eller 'bare' crowdfunding fan. Din opmærksomhed tæller, uanset hvordan den kommer til udtryk.

Lad os sammen skabe et vildt 2018 ! Hvor vi får tingene til at ské, sammen, laver nye netværk og 'systemer' - der kan træde til som alternativ for noget af alt det vi kender - der ikke virker.

 

#crowdpower

 
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 4. januar, 2018
Partnerskaber