Engagement - en sidegevinst ved crowdfunding

Har du tænkt over hvornår du sidst har udvist engagement ? Altså sådan for alvor !

Har du overvejet at lave et projekt, eller du igang med at oprette et projekt, du vil crowdfunde. Så forbered dig på et par sidegevinster.

Jeg antager du laver en super projektbeskrivelse, og kaster blod, sved og tårer i den, det er trods alt den der et langt stykke hen af vejen afgør om din crowdfunding bliver en sucess. Læs her om andre faktorer der er afgørende for dit projekts sucess - indlæg 1 - indlæg 2. Læs også Sådan virker siden. Hvor vil jeg hen med det... ?

Når dit projekt først er igang med at blive funded, og du gør al den 'reklame' du kan for projektet på facebook, på twitter, i din omgangskreds eller hvor du nu kommer i kontakt med din 'crowd'  - så vil du forhåbentlig oplever at du begynder få noget mere end bare kroner og øre ?

Hvis dit projekt vækker følelserne i folk, og de dermed ikke 'bare' synes det er et fedt projekt som de lige har støttet med penge, men også føler at dit projekt giver dem mere end det at være med til at virkeliggøre det. Så er du godt på vej til at gøre det rigtig godt, ikke bare for det aktuelle projekt, men også for alle dine fremtidige projekter. Folk vil engageres i dit projekt. Du modtager måske tilbud om hjælp til noget helt konkret - som f.eks. transport, trykning eller hjælp til arbejdet med projektet. De kan måske hjælpe dit projekt med en kontakt, som gør at du lige præcis kommer bedre på vej med projektet. Lige pludselig bliver de penge dit projekt modtager en positiv sidegevinst, hovedgevinster bliver at du får et endnu større og mere aktivt netværk til det aktuelle projekt, og dine fremtidige projekter. Fantastisk, ikk' ?

 

En historie om en tysk mands kærlighed til musik, og hans engagemet

I mit arbejde med booomerang.dk har jeg læst mange historier om det. F.eks. den om en mand i Tyskland der desværre var blevet syg, og dermed holdt op med at arbejde. Han satte sig ned en dag og tænkte over hvad der egentlig havde gjort han glad i livet indtil nu. Svaret var musik ! Musik har givet ham glæde og gode oplevelser, og det ville han have noget mere af. En aften til en koncert med et band, hvis navn jeg ikke kan skrive her af hensyn til almindelig pli, var han solgt. Fed koncert, han var solgt og begyndte at indsamle informationer om bandet. På deres hjemmeside, på nettet iøvrigt, købte lidt merchandise - blev fan af hele hjertet. Deres musik gjorde ham glad.

Bandet ville gerne udgive en cd, og oprettet et projekt på et tysk crowdfunding site. De søgte 30.000 EUR.

Den musikglade mand, der var blevet fan for alvor, faldt over crowdfunding projektet. Han støttede i første omgang med et mindre beløb, og begyndte at følge bandets crowdfunding projekt. Den cd, han selv virkelig gerne ville have i butikkerne, var ved at blive virkeliggjort med hans og mange andres hjælp. Han var glad.

Crowdfunding projektet gik videre, og den tyske mand tog en stor beslutning. Han loggede på cowdfunding sitet, og gav 20.000 EUR - den cd skulle bare blive til noget - han var blevet følelsesmæssigt engageret. Gav pengene uden nogen som helst forventning om at få 'noget igen', men det skulle gå anderledes. Efter afslutningen på crowdfunding projektet, havde bandet fået samlet de 30.000 EUR, og de 20.000 EUR skildte sig ud fra mængden af beløb. De fandt frem til manden via facebook, og inviterede ham forbi studioet, hvor optagelserne var startet. De fik sagt tak for hjælpen, og de hang ud med hinanden i lang tid. Der var gesidig kontakt - og alle brændte for den tilblivelsen af den cd. En smuk dag, og manden tog hjem. Næste dag fik han en opringning.....lang historie kort....idag er han bandets mentor, manager og bandet har tilbudt ham halvdelen af cd'ens overskud, skulle der blive et.

Alle de andre crowdfunders venter nu på deres cd, som de blev stillet i udsigt for at støtte projektet !
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 15. maj, 2011
Partnerskaber