En Crowdfundinglov

Igennem længere tid har jeg, senest primært gennem Dansk Crowdfunding Forening (som jeg er medstifter af) - men også gennem de sidste 4 år på egen hånd - arbejdet med at udbrede kendskabet til crowdfunding i Danmark. Det har været både sjovt, lærerigt og fuld af gode oplevelser. Fra et 0-punkt til idag. Det er lidt af en rejse - og vi er stadigvæk kun i begyndelsen af forløbet.

Senest har jeg brugt meget tid på lobbyarbejde blandt mange intressenter. Interessenter der ville kunne tænkes at støtte fjernelsen af de sidste lovmæssige forhindringer i Danmark.  Primært så aktie crowdfunding bliver 'lovligt' i Danmark. Eller rettere, ikke lovligt men kan foregå via en online platform, som min længe færdiggjorte www.crowdinvest.dk. En række lovgivningsmæssige forhindringer har været, ja netop...i vejen. Offentlighedsloven, prospekt kravene, kapitalkrav til platoformen, fondsmægler status kravet og en lang række ganske forståelige registreringskrav og rapporteringskrav. Listen er lang. Listen gjorde det besværligt, om ikke umuligt. Men det skulle lykkes.

Det lobbyarbejde ser ud til nu at bære frugt. §20 spørgsmål er blevet stillet på Christiansborg, og vi bliver kontaktet for ekspertudtalelser af embedsmandssystemet - så der kan tilgå politikerne oplysninger, for eventuelt at træffe de rigtige beslutninger. Det er jeg stolt af, og deltager utroligt gerne i. Vi går efter en Crowdfundinglov. Der dækker al slags crowdfunding i Danmark. Nu ser det så ud til, at der rykkes på Borgen. Spørgsmålene er mange, og jeg har, sammen med Dansk Crowdfunding Forening , mange af svarene.

Idag blev det mig oplyst, at regeringen højst sandsynlig snart kommer med et udspil der skal fjerne de forhindringer der p.t. er. Crowdfundinglov eller ej, så er det vildt !

 

07.03.14 kl. 14.00 - UPDATE: Erhvervsminister Henrik Sass Larsen er på banen

 
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 5. marts, 2014
Partnerskaber