Aktie Crowdfunding /// Sæt englene fri

Mandag den 18. november 2013 kom det længe ventede notat fra Finanstilsynet om aktie crowdfunding i Danmark. Et notat (vejledning) jeg havde set frem til. Dels fordi vi har været i dialog med Finanstilsynet om notatet, og fordi Finanstilsynet flere gange i pressen har udtalt at: "de da bestemt ville se positiv på alle initiativer, der kunne hjælpe danske iværksættere og SMV'er med at fremskaffe risikovillig kapital". Så da mailen tikkede ind den mandag morgen Sæt Englene Fri - aktie crwodfunding - crowdinvest - booomerang - Michael Eisvar vi spændte. Meget spændte.

Desværre var vi næsten ved at få morgenkaffen galt i halsen. 'Vejledningen' var blevet til et notat, der stort set 'bare' listede alle de forhindringer (med undtagelser) der var for dem som os der gerne vil driver en aktie crowdfunding platform. Som bekendt har jeg været klar med www.crowdinvest.dk i cirka 12 mdr., og er derfor klar til at komme igang med netop at hjælpe danske iværksættere og SMV'er at fremskaffe risikovillig kapital.

Ved første gennemlæsning var humøret koldere end kaffen, og vi samlede os lige. Læste igen, og kontaktede Finanstilsynet for en kommentar/uddybning. Det var godt vi gjorde det. Det ser ikke helt så sort ud for aktie crowdfunding i Danmark, som vi så det ved første gennemlæsning. Men det bliver stadigvæk ikke nemt og ligetil. Hvad er iøvrigt også det ! Vi satte os til tastaturet og gik igang med at skrive vores notat, med vores anbefalinger til Finanstilsynet, politikere og alle andre der har interesse i at aktie crowdfunding skal blive en realitet i Danmark. Vi har kaldt notatet: Sæt englene fri.

Det er 7 sider langt, og du kan læse det her: www.crowdinvest.dk.

Vi stopper ikke her. Der er lagt op til at 'crowden' igen må vise retningen, når nu ikke andre kan og vil. Vi gør det. Så du kan forvente mere fra vores side. Notat, forhandlinger, foredrag, alliancer, forenings etablering etc.. Vi skal nok komme til at aktie crowdfunde i Danmark, på crowdinvest.dk.

Jeg skriver 'vi', som du måske har bemærket ? I crowdinvest regi har jeg slået mig sammen med Frederik Ploug Søgaard, som netop har afsluttet hans cand.merc med speciale i aktie crowdfunding. Han er blandt meget andet medstifter af FinanceLab og tidligere radiovært på Millionærklubben Aften på Radio 24/7.

Jeg vender tilbage.
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 11. december, 2013
Partnerskaber