2 års fødselsdag

TILLYKKE , for hulan - hvor skal jeg starte ?!

Det er 2 år siden jeg trykkede på knappen - og booomerang.dk gik i luften. For søren (ville have skrevet et bandeord her), der er sket meget siden. Jeg kan næsten ikke finde en start og en slutning på dette blogindlæg - og det skal jeg nok heller ikke.

Altså 2 år siden start. Forinden var gået et lille år med planlægning, programmering og masser af møder med helt utroligt mange mennesker. Alt sammen for at finde ud af om crowdfunding, og dermed booomerang, ville have en chance i Danmark. Udfordringerne lå lige for.

Var vi klar til crowdfunding i Danmark ?

Jeg var meget i tvivl, men ser nu tilbage på de sidste 2 år og må skrive: Det blev vi ! Starten var tung, og jeg vidste godt jeg havde to store udfordringer. Dels at få alle kreative iværksættere til at blive bekendt med crowdfunding og booomerang, og dels at få folk til at funde projekterne. Hvis du har været til et af mine mange (mange) foredrag, ved du at jeg troede jeg skulle bruge al min tid på at finde pengene. Projekterne var jeg sikker på ville stå i kø. NOT. Lige omvendt. Så det første år gik virkelig med at 'hive' projekterne ud af iværksætterne. Der var heldigvis mange modige af slagsen - de fleste projekter blev nemlig ikke funded. Men en crowdfunding platform uden projekter spiller ligesom ikke rigtig overfor funderne. Så det var ren 'hønen eller ægget', på det tidspunkt. For et cirka et år siden vendte det. Projekterne begyndte at komme 'af sig selv', og jeg kunne arbejde med at finpudse dem istedet. Foredragene fortsatte, og gør det den dag idag. Check mit eget site her. <==== selvfølgelig er min server p.t. nede, kom tilbage !! (14.4.13 kl 09.39).

2 år nede af vejen, og det er NU det sjove starter. Jeg elsker det, og kan nu begynde at se resultatet af alt arbejdet, alle udgifterne og al fustrationen ! Det virker sgu...(der kom bandeordet).

Allerede på nuværende tidspunkt i 2013 er der udbetalt 72% af hvad der blev udbetalt, til succesfuldt funded projekter, i hele 2012 !

Der er stadigvæk meget at gøre og gribe i, og det bliver så gjort. Men crowdfunding billedet bliver også fra nu af mere 'mudret'. Flere platformen vil komme til - sådan er det når først et koncept virker - og det må vi så tage i den rækkefølge det kommer. Så længe alle er indstillet på at løfte i folk, og få gjort crowdfunding til mainstream funding mulighed - så har alle en plads. Jeg har ved flere lejligheder sagt og skrevet, at Danmark ikke har plads til mange crowdfunding platforme. Det holder jeg fast i. Derfor kommer der også ganske snart en række nye tiltag herfra, som forhåbentlig vil sikre at Danmark blive endnu mere et crowdfunding land end det er idag. Vi kan gøre det, og booomerang vil stå lige i midten af den udvikling ! Det er jeg sindsygt glad for og stolt over. Sammen med dig.

Arbejdet er godt igang - og som altid vil jeg opfodre dig til at melde dig under (crowdfunding) fanen her hos mig. Det er brug for dig (og nej, det er stadigvæk ikke lønnet arbejdet). Til gengæld kan jeg love dig, at du vil blive kastet rundt i opgaverne og at du kan placerer dig selv ganske solidt i landskabet, hvis du vil. Skriv.

Udover fortsat fokus på booomerang.dk vil jeg meget snart være klar med crowdinvest.dk - aktie crowdfunding (equity crowdfunding). Altså hvor start-ups og eksisterende virksomheder kan sælge aktie, for på den måde at få risikovillig kapital til virksomheden, og dermed også nye aktionærer. Det bliver vildt spændende, og også et stort arbejde. Et arbejde der kræver et helt nyt team. Kender mine egne begrænsninger. Jeg er igang med at finde de samarbejdspartnere der vil være med til, at sikre danske iværksættere kapital - på en dansk platform !

Inden dette indlæg bliver en lang takketale, med tanker om fortiden og fremtiden - vil jeg stoppe og bare skrive : TILLYKKE til dig, og jer alle sammen derude. Alle projektindehaverne, funderne og alle dem der har lagt øre og hjerne til booomerang - og mig - de sidste 2-3 år.

Det er også jeres fødselsdag idag ! Tillykke.

 
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 13. april, 2013
Partnerskaber